Birth Café / Death Café

Wij nodigen jullie graag uit voor het Birth Cafe en het Death Cafe op zondag 9 april van 15.00 – 17.00 uur in Svaha Yoga Downtown Studio aan de Begijnensteeg 1 in Amsterdam.

 

Er is geen leven zonder dood. De dood bestaat bij de gratie van het leven. Onze kijk op het leven wordt voor een groot deel bepaald door onze relatie met de dood. In die zin zijn leven en dood onafscheidelijk met elkaar verbonden. In sommige situaties is de scheidslijn tussen leven en dood heel dun. Wat is de relatie tussen onze eerste en laatste adem? En wat willen we daarover met elkaar bespreken vanuit onze eigen ervaringen?

 

In antwoord op deze vragen organiseren wij op één locatie gelijktijdig een Birth Cafe en een Death Cafe op de zolder van de Downtown Studio van Svaha Yoga.

De bijeenkomst start met een korte inleiding met thee en door de deelnemers zelf meegebracht lekkers. Daarna gaan we uiteen in twee groepen. In de ene groep staat de vraag “Wat is jouw ervaring met de dood?” centraal, in de andere groep “Wat is jouw ervaring met geboorte?”

De middag wordt vervolgd met een groepsgesprek met maximaal zes deelnemers. Iedere deelnemer krijgt tien minuten de gelegenheid om antwoord te geven op de centrale vraag.

Na een korte pauze wordt de middag per groep afgesloten met een kort nagesprek.

In Svaha Yoga is Engels de voertaal. Ter plekke wordt bekeken wat de taal per groep zal zijn.

 

Als je van plan bent om te komen graag een bericht naar info@uitvaren.com. Wij sturen je dan een bevestiging.

 

Wat zijn Birth Cafe en Death Cafe?

Het zijn ongedwongen bijeenkomsten met (vaak voor elkaar onbekende) mensen die samen komen om aan tafel thuis, in het café of andere (semi) openbare ruimte, met elkaar over de dood en geboorte te praten.

 

Het doel van de cafés is om ons meer bewust te maken van het belang om over geboorte en dood te praten en daardoor elkaar te helpen meer te halen uit ons eigen leven.

 

Voel je vrij om deze aankondiging door te sturen aan anderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *