Informatie (aankomende) ouders.pdf

 

BAREN IN HET AMSTERDAMSE BOS

praktische informatie voor (aankomende) ouders

 

Van 3 juni 19.00 uur tot 17 juni 12.00 uur kunnen jullie terecht voor een geboorte in het Amsterdamse Bos. Er is een intieme, comfortabele, geïsoleerde, ronde ruimte met bad beschikbaar, omringd door bomen en met zicht op de hemel. Als je overweegt om gebruik te maken van deze ruimte dan vind je hier de benodigde informatie.

 

Faciliteiten

Yurt/ger (traditionele ronde, met wol geïsoleerde, nomadentent afkomstig uit midden-Azië), 35 m2, bevalbad, toilet (binnen en buiten), 2 pits gasstel met simpele keukenbenodigdheden, kleine koeling, 2 persoonsbed, beddengoed, handdoeken, kruiken, kraampakket, ladekastje op tafelhoogte met aankleedkussen, hangwiegje en kachel.

 

Hoe werkt het?

Wanneer je interesse hebt om te baren in het Amsterdamse Bos, bespreek je dit met je eigen verloskundige. Als je van plan bent om te baren in het Amsterdamse Bos, neem dan contact met ons op (voor contactgegevens zie onderaan dit document). Baren in het Amsterdamse Bos kan je zien als een verplaatste thuisbevalling, er zijn geen kosten aan verbonden, donaties zijn welkom. Informeer ook de kraamzorg over het feit dat je mogelijk op deze locatie gaat baren. Wanneer de baring begint is het fijn als je ons dit laat weten door te bellen of een sms te sturen naar 06-18411618, zodat we jullie zo goed mogelijk kunnen ontvangen. Bekijk met je verloskundige (vroedvrouw) wat een goed moment is om te komen. Zij zal ons bellen om te laten weten dat jullie komen. Wij zullen zoveel mogelijk op het terrein aanwezig zijn (we verblijven er ook ‘s nachts), zodat we kunnen zorgen voor een warme en snelle ontvangst.

 

Wat neem je mee?

Hetzelfde als wanneer je naar een bevalcentrum / geboortehotel gaat of in een ziekenhuis gaat baren, plus de papieren die de kraamzorg bij jullie thuis heeft achtergelaten. Je verloskundige en kraamverzorgster zorgen voor hun eigen spullen net als bij een thuisbevalling.

 

Waar is het? / Hoe herken je de plek?

De locatie staat aangegeven op het kaartje op de website en deze linkt automatisch naar google maps, waar vanuit navigatie direct mogelijk is. Als je het Amsterdamse Bos inrijdt bij het bezoekerscentrum, Amstelveenseweg ter hoogte van de Van Nijenrodeweg volg je de Bosbaanweg langs de bosbaan (roeibaan). Aan het einde van de Bosbaan is er een parkeerplaats met een lus, hier vervolg je de weg naar links, Nieuwe Meerlaan. Na ongeveer 150 m kom je bij de eerste kruising (kleine weg voor voetgangers), hier zie je links een veld met twee parallelle witte bruggen, en daarna aan je rechterhand nog een witte brug, als je over de bruggen gaat, kom je bij het veld waar de geboorteruimte staat. Auto’s kunnen over de smalle bruggen (en in geval van spoedvervoer kan je dus vlak bij de ruimte komen). Je hebt een ontheffing nodig om hier met de auto te staan (deze is via ons te regelen, hiervoor is het nodig om het kenteken van tevoren door te geven). Iets verderop aan de Nieuwe Meerlaan is er een parkeerplaats (Berkenhoek). Hier kan je vrij parkeren en is het zo’n 150 m lopen naar het veld. Mocht het donker zijn als je aankomt, er hangen lampionnen, deze wijzen de weg. Je bent van harte welkom om al eerder naar het veld te komen (vanaf 1/6 zullen we meestal aanwezig zijn). Voor meer informatie, vragen, het bezoeken van de plek, zijn wij telefonisch bereikbaar. Wees welkom om contact met ons op te nemen!

Contactgegevens:

claudiavandijk@outlook.com

tel: 06-18411618